Huis

De voordelen van PVC vloeren

Elk jaar zien we wel weer nieuwe trends wanneer het gaat om het interieur. Iets dat we de laatste tijd steeds vaker terug zien komen in het interieur, zijn PVC vloeren. Deze zijn erg populair en dat wel om verschillende redenen. Zo ziet een vloer van PVC eruit als een natuurlijk materiaal. Afhankelijk van welk design vloer je neemt, lijkt ziet de vloer eruit als echt hout, beton of natuursteen. En dat voor een veel scherpere prijs dan een vloer gemaakt van het daadwerkelijke materiaal.

Duurzaam materiaal

PVC vloeren zijn duurzaam in meerdere opzichten. Ten eerste zijn vloeren van PVC goede warmtegeleiders. Hierdoor zijn ze ideaal voor vloeren met een vloerverwarming. Daarnaast is PVC een sterk materiaal, waardoor de vloeren erg lang meegaan. Ten slotte zijn vloeren van PVC vrijwel volledig recyclebaar en hebben ze lage emissiewaarden.

Makkelijk in onderhoud

Vloeren van PVC zijn enorm makkelijk te onderhouden. Je hebt geen speciale laminaatreinigers of andere schoonmaakmiddelen nodig. Als de vloer vies wordt, kun je dit eenvoudig verwijderen met behulp van een nat doekje. Mocht het vies worden door iets als kleurstiften, dan doet allesreiniger de daad. Je kunt de vloer daarnaast eens in de zoveel tijd dweilen voor het mooiste resultaat. Er zijn wel speciale PVC vloer reinigingsmiddelen verkrijgbaar voor het regelmatige onderhoud, maar dit is niet vereist om de vloer mooi te houden.

Geluidsdempend

Vloeren gemaakt van PVC hebben ten slotte een geluidsdempende werking. Deze vloeren zijn dus ideaal voor wanneer je in een flat of appartement woont. Zo verklein je de kans op overlast aan de onderburen.